Hoofdpijn

Ongeveer 95% van de vrouwen en 90% van de mannen heeft wel eens hoofdpijn. Onder hoofdpijn wordt verstaan: pijn in en rondom het hoofd, inclusief pijn achter de ogen en pijn in het nek/achterhoofd gebied. De meeste mensen gaan voor deze klachten niet direct naar de huisarts. Meestal verdwijnt de hoofdpijn binnen een paar uur of na een nacht goed slapen. Er zijn echter een aantal soorten hoofdpijn die niet vanzelf weggaan, heel heftig zijn of zeer regelmatig terugkomen en daardoor meer aandacht verdienen.

Fysiotherapie Bewust is gespecialiseerd in hoofdpijn en klachten in en om het hoofd/nekgebied en is een eerstelijns verlengstuk van de Hoofdpijnpoli van het Spaarne Gasthuis.

Na aanmelding wordt er op deskundige wijze beoordeeld of de hoofdpijnvariant waarmee de cliŽnt zich presenteert door mij  beÔnvloedbaar is door middel van mijn fysiotherapeutische en manueeltherapeutische kennis en mogelijkheden.
Vaak komen de cliŽnten op verwijzing maar het is vanzelfsprekend ook mogelijk om zonder verwijzing door mij te laten beoordelen of fysio/manueeltherapie zinvol is bij uw klachten.
De therapie is natuurlijk gebaseerd op de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen en inzichten.

Veelvoorkomende vormen van hoofdpijn zijn:
Zoals met iedere therapie hangt het resultaat van de therapie voor een belangrijk deel af van de betrokkenheid en actieve houding van de cliŽnt. Dit natuurlijk in combinatie met de 100% kennis kunde en inzet van mijn kant.

Therapeutische mogelijkheden:
Spanningshoofdpijn
Migraine
Aangezichtspijn
Nekgerelateerde (cervicogene) hoofdpijn
Medicatieafhankelijke hoofdpijn
Clusterhoofdpijn
Manuele therapie van de nek / schedel / kaak
Houdingsadviezen
Spierkracht / spierspanning / spiercoŲrdinatietraining
Stabiliteitstraining van de nek / schouderregio
Adembewustwording en ontspanning
Triggerpointbehandeling
 
in 't Centrum
Driehuizerkerkweg 93
Driehuis
06 44 77 88 09
rita@fysiotherapie-bewust.nl
IBAN NL13RABO0317634372
Zorgkaart Nederland
Buitenhof Fysiotherapie op Twitter
06  44 77 88 09
Praktijkgevevens:

BIG registratienr 29034472604