Handtherapie

Fysiotherapie Bewust heeft een samenwerkingsverband met chirurgen van het Spaarne Gasthuis andere handtherapeuten en ergotherapeuten op het gebied van handletsels.
De hand en pols is een complex gebied van het lichaam. Het bestaat uit veel botten, spieren, pezen en banden. De functie van de hand is eindeloos uitgebreid en ook de dosering van krachtenspel is essentieel voor de precisie van de functie.
Wanneer u klachten heeft aan de hand door een ongeval, overbelasting of slijtage kan dit zorgen voor ernstige belemmeringen in het dagelijkse leven. De hand is een kwetsbaar en ingewikkeld deel van het lichaam. Het is van belang om deze klachten dan ook door een ervaren specialist te laten behandelen om een zo snel en goed mogelijk herstel op korte en lange termijn te krijgen.
De handtherapeut houdt zich bezig met het behandelen van functiestoornissen van botten, spieren, pezen, banden, gewrichten, zenuwen en huid van de hand en onderarm. Daarnaast is informeren en adviseren een belangrijk onderdeel van de behandeling.
Handtherapie is onderdeel van het revalidatieproces na een operatie maar wordt ook ingezet bij conservatieve (dus aandoeningen zonder operatie) klachten aan de hand. De keuze van de behandelmogelijkheden wordt natuurlijk afgestemd op de aard van de klacht en de beperkingen en gebeurt altijd in overleg met de cliŽnt.  Het uiteindelijke doel is natuurlijk het nastreven van een zo optimaal mogelijk functioneren van de hand.
Het is essentieel om te weten dat handtherapie vaak een langdurig en intensief traject is waarbij een goede samenwerking tussen therapeut en cliŽnt van groot belang is. De duur en intensiteit van de therapie kan variŽren afhankelijk van de ernst van de aandoening. Vaak is de intensiteit kort na een operatie hoog omdat in die periode de grootste winst behaald kan worden en wanneer een letsel al langer bestaat zelf de intensiteit lager liggen.Ik ga natuurlijk voor een zo efficiŽnt en optimaal mogelijke aanpak, maar dit valt of staat met een optimale motivatie om dat u zelf thuis ook met het geleerde en geadviseerde aan de slag te gaan.

Samen werken we aan uw herstel.
 
in 't Centrum
Driehuizerkerkweg 93
Driehuis
06 44 77 88 09
rita@fysiotherapie-bewust.nl
IBAN NL13RABO0317634372
Zorgkaart Nederland
Buitenhof Fysiotherapie op Twitter
06  44 77 88 09
Praktijkgevevens:

BIG registratienr 29034472604